fbpx

IJSSELMONDE kLuppies

OVER ons kinderdagverblijf

De Droomplaats Kinderopvang De KluPPies is een locatie aan de Kreileroord (Rotterdam – IJsselmonde vlakbij winkelcentrum de Keizerswaard). Wij zijn gevestigd in het dagcentrum van de Pameijer.

De Pameijer is een dagcentrum voor verstandelijk en lichamelijk beperkte volwassenen. Wij werken samen met de Pameijer; de cliënten zullen voor ons bijvoorbeeld de was doen en de tuin bijhouden.

U hoeft zich geen zorgen te maken. Wij hebben onze eigen ruimte binnen het gebouw en cliënten van de Pameijer komen niet in onze ruimtes.

Daarnaast ondernemen wij soms activiteiten met de cliënten van de Pameijer. Zo knutselen of zingen we regelmatig samen. Soms komt onze speciale dansjuffrouw die met de kinderen en de cliënten ons op een leuke manier in beweging brengt. Dit gebeurt in een grote ruimte van de Pameijer. Uw kind gaat daar dan heen samen met de vaste groepsleidsters. Wanneer we zonder de cliënten dansen, dansen we in onze eigen ruimte.

In de babygroep worden kinderen opgevangen tot 18 maanden (de overgang naar de dreumesgroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing). De kinderen slapen in een aangrenzende aparte slaapruimte die ingedeeld is in twee gedeelten. Ieder kind heeft zijn eigen bedje. De groep is ingericht voor kinderen in deze leeftijd. Er zijn onder andere boxen, wipstoeltjes voor de jongste baby’s en in een gedeelte van de groep ligt er tapijt waar de baby’s heerlijk op kunnen kruipen. Daarnaast is er speelmateriaal voor alle kinderen tussen 0 en 18 maanden. Zo is er bijvoorbeeld een spiegel om jezelf te ontdekken en een speeltunnel waaraan je kan optrekken om te leren lopen.

In de dreumesgroep worden kinderen opgevangen van 1 1⁄2 tot ongeveer 2 1⁄2 jaar (de overgang naar de peutergroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing). Dreumesen zijn volop bezig met motorisch ontwikkelingen: de dreumesleeftijd is een leeftijd van vallen en opstaan. U kunt zien dat onze ruimtes hierop afgestemd en uitgerust zijn. De speelruimtes van de dreumesgroepen hebben een legere oppervlakte met een op de leeftijd afgestemd inventaris waarin uw dreumes de omgeving naar hartenlust op een veilige manier kan verkennen. De hal aansluitend aan de groep wordt gebruikt als extra ruimte om kinderen in kleine groepjes te laten spelen. De kinderen rusten op de groep op een stretchbedje volgens het dagritme (tussen 13 en 15 uur).

De peutergroep grenst direct tegen de dreumesgroep. In de peutergroep worden de kindjes opgevangen van ongeveer 2 1⁄2 tot 4 jaar. De peutergroep biedt verschillende activiteiten die afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelingsgebieden. In deze ruimten zijn er meer hoekjes gecreëerd, bijvoorbeeld een poppenhoek en een bouw hoek, waar de kinderen in kunnen spelen. Het speelgoed dat aanwezig is, is afgestemd op de leeftijdsfase en is gericht op verschillende gebieden van de ontwikkeling van kinderen. Er wordt bijvoorbeeld niet met hoge tafels en banken gewerkt, maar met een soort podium, zodat de leidsters hoog zitten en de kinderen op een eigen stoeltje aan tafel kunnen. Zij leren dan bijvoorbeeld netjes te gaan zitten en het stoeltje aan te schuiven, ook kunnen zij zelfstandig van en aan tafel gaan. De jongste peuters, die nog behoefte hebben aan rusten doen dat volgens het dagritme bij de dreumesen op de stretchers. De oudste peuters die niet meer slapen tussen de middag ondernemen een activiteit.

Iedere groep beschikt over een eigen kleine afgesloten buitenruimte die direct grenst aan de groep. De eigen kleine buitenruimten grenzen weer direct aan de grote tuin. In deze tuin spelen de kinderen elke dag buiten. In de toekomst wordt deze tuin omgetoverd tot een spannende natuur-ontdektuin.

Locatiegegevens

Kreileroord 222
3079 NB Rotterdam IJsselmonde

Maandag t/m vrijdag van 6.30 – 19.00 uur.

Eva Hense
E-mail: eva@dedroomplaats.nl
Telefoonnummer: 085 – 111 92 05
WhatsApp: 085 – 111 92 05

Neem een kijkje bij ons binnen

Routebeschrijving

Ratna M
Lees verder
Mooie en centrale locatie, veel plek om buiten te spelen en in de grote serre/vide. Lieve en professionele leidsters. Er komt af en toe een dansjuf. De leidsters zijn continu goed geweest , @ Cies Sebahat Claudia Conchita Ninita Ilona Djamara en alle andere leidsters, jullie zijn top!
Marieke D
Lees verder
Fijn KDV met erg lieve en betrokken leidsters. Doen leuke activiteiten met de kinderen en zelfs met de allerkleinsten. Ik laat mijn (baby)dochter hier met een gerust hart achter!
Ronin B
Lees verder
Mijn zoontje komt graag op heppie. Hij vindt het erg leuk om met de andere kindjes te spelen. De tuin is 1 van zijn favoriete plekken om te spelen.
Shula F
Lees verder
Het is een fijne veilige plek voor kinderen. Ze hebben veel persoonlijke aandacht en een Flexibele instelling. En ik heb thuis een kind die wou dat het thuis net zo is als op de bso. Dit zegt genoeg!
Pascal B
Lees verder
Wij hebben heel bewust voor Kiekeboe gekozen. Enerzijds vanwege de onbegrensde flexibiliteit. Anderzijds ook vanwege de ligging aan de rand van de stad met de natuur om de hoek in combinatie met de goed doordachte methodes voor de allerjongsten tot en met de peuters. Daarbij nog zeer vriendelijk personeel. Voor ons echt een schot in de roos!
Previous
Next
Open chat
Heb je een vraag?
Hi,

Kan ik je helpen?