fbpx

Rotterdam ZUid Heppie

OVER Ons Kinderdagverblifj

Onze vestiging kinderopvang locatie Heppie is een klein huiselijk kinderdagverblijf, gevestigd in de Afrikaanderwijk in Rotterdam-Zuid. In dit nieuwe, totaal opgeknapte pand hebben wij 2 ruime lokalen voor een babygroep en een dreumes/peutergroep.

Onze ruime buitenplaats is gerenoveerd tot een natuurtuin waarin veel te beleven valt. Ons beleid is dat de kinderen iedere dag buiten spelen. Wij willen dit stimuleren door een uitdagende, groene speelplaats te creëren waarin kinderen zich vrij voelen en zich op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen.

In dit nieuwe, totaal opgeknapte pand hebben wij 2 ruime lokalen voor een babygroep en een dreumes/peutergroep. Naast de opvang voor werkende en studerende ouders, bieden wij ook mogelijkheden voor ouders die naar taalles gaan of opzoek zijn naar een baan. In de babygroep worden kinderen opgevangen tot 24 maanden. De kinderen slapen in een aangrenzende slaapkamer. Ieder kind heeft zijn eigen bedje. De groep is ingericht voor kinderen in deze leeftijd. Voor de jongste kinderen zijn er onder andere een box en wipstoeltjes en vermaken zij zich onder andere met een babygym. Daarnaast is er speelmateriaal voor alle kinderen tot 24 maanden. Zo ontdekken kinderen zichzelf in de spiegel en ontdekken zij veel met de speel paddenstoel.

In de babygroep worden kinderen opgevangen tot 18 maanden (de overgang naar de dreumesgroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing). De kinderen slapen in een aangrenzende aparte slaapruimte die ingedeeld is in twee gedeelten. Ieder kind heeft zijn eigen bedje. De groep is ingericht voor kinderen in deze leeftijd. Er zijn onder andere boxen, wipstoeltjes voor de jongste baby’s en in een gedeelte van de groep ligt er tapijt waar de baby’s heerlijk op kunnen kruipen. Daarnaast is er speelmateriaal voor alle kinderen tussen 0 en 18 maanden. Zo is er bijvoorbeeld een spiegel om jezelf te ontdekken en een speeltunnel waaraan je kan optrekken om te leren lopen.

In de dreumesgroep worden kinderen opgevangen van 1 1⁄2 tot ongeveer 2 1⁄2 jaar (de overgang naar de peutergroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing). Dreumesen zijn volop bezig met motorisch ontwikkelingen: de dreumesleeftijd is een leeftijd van vallen en opstaan. U kunt zien dat onze ruimtes hierop afgestemd en uitgerust zijn. De speelruimtes van de dreumesgroepen hebben een legere oppervlakte met een op de leeftijd afgestemd inventaris waarin uw dreumes de omgeving naar hartenlust op een veilige manier kan verkennen. De hal aansluitend aan de groep wordt gebruikt als extra ruimte om kinderen in kleine groepjes te laten spelen. De kinderen rusten op de groep op een stretchbedje volgens het dagritme (tussen 13 en 15 uur).

De peutergroep grenst direct tegen de dreumesgroep. In de peutergroep worden de kindjes opgevangen van ongeveer 2 1⁄2 tot 4 jaar. De peutergroep biedt verschillende activiteiten die afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelingsgebieden. In deze ruimten zijn er meer hoekjes gecreëerd, bijvoorbeeld een poppenhoek en een bouw hoek, waar de kinderen in kunnen spelen. Het speelgoed dat aanwezig is, is afgestemd op de leeftijdsfase en is gericht op verschillende gebieden van de ontwikkeling van kinderen. Er wordt bijvoorbeeld niet met hoge tafels en banken gewerkt, maar met een soort podium, zodat de leidsters hoog zitten en de kinderen op een eigen stoeltje aan tafel kunnen. Zij leren dan bijvoorbeeld netjes te gaan zitten en het stoeltje aan te schuiven, ook kunnen zij zelfstandig van en aan tafel gaan. De jongste peuters, die nog behoefte hebben aan rusten doen dat volgens het dagritme bij de dreumesen op de stretchers. De oudste peuters die niet meer slapen tussen de middag ondernemen een activiteit.

Iedere groep beschikt over een eigen kleine afgesloten buitenruimte die direct grenst aan de groep. De eigen kleine buitenruimten grenzen weer direct aan de grote tuin. In deze tuin spelen de kinderen elke dag buiten. In de toekomst wordt deze tuin omgetoverd tot een spannende natuur-ontdektuin.

Locatiegegevens

Hillestraat 21-23
3072 JK Rotterdam-Zuid

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur geopend

Marijana Mihak
E-mail: marijana@dedroomplaats.nl

Neem een kijkje bij ons binnen

Routebeschrijving

Ratna M
Lees verder
Mooie en centrale locatie, veel plek om buiten te spelen en in de grote serre/vide. Lieve en professionele leidsters. Er komt af en toe een dansjuf. De leidsters zijn continu goed geweest , @ Cies Sebahat Claudia Conchita Ninita Ilona Djamara en alle andere leidsters, jullie zijn top!
Marieke D
Lees verder
Fijn KDV met erg lieve en betrokken leidsters. Doen leuke activiteiten met de kinderen en zelfs met de allerkleinsten. Ik laat mijn (baby)dochter hier met een gerust hart achter!
Ronin B
Lees verder
Mijn zoontje komt graag op heppie. Hij vindt het erg leuk om met de andere kindjes te spelen. De tuin is 1 van zijn favoriete plekken om te spelen.
Shula F
Lees verder
Het is een fijne veilige plek voor kinderen. Ze hebben veel persoonlijke aandacht en een Flexibele instelling. En ik heb thuis een kind die wou dat het thuis net zo is als op de bso. Dit zegt genoeg!
Pascal B
Lees verder
Wij hebben heel bewust voor Kiekeboe gekozen. Enerzijds vanwege de onbegrensde flexibiliteit. Anderzijds ook vanwege de ligging aan de rand van de stad met de natuur om de hoek in combinatie met de goed doordachte methodes voor de allerjongsten tot en met de peuters. Daarbij nog zeer vriendelijk personeel. Voor ons echt een schot in de roos!
Previous
Next
Open chat
Heb je een vraag?
Hi,

Kan ik je helpen?