fbpx

Rotterdam Overschie Kiekebos

OVER ONZE peuterspeelzaal

Onze vestiging De Droomplaats Kinderopvang WTC ligt in het centrum van Rotterdam, midden in de drukke winkelstraat Rodezand. Tussen de winkels WE en Subway is er een glazen schuifdeur met daarnaast het bellenblok van De Droomplaats WTC.

Wij zijn gevestigd in de voormalige conciërgewoning van het WTC, op de derde verdieping. De locatie heeft een ware metamorfose ondergaan in 2003 en is veranderd in een prachtige kleurrijke sfeervol kinderdagverblijf.In ons pand hebben wij een prachtige serre, 3 groepsruimten, en een afgeschermde buitenruimte. De kinderen kunnen in de buitenruimte veilig klimmen, klauteren, rennen, fietsen, in de zandbak spelen en ‘s zomers in de zwembadjes spetteren.Er wordt gewerkt met kleine groepjes kinderen ingedeeld naar leeftijd en ontwikkeling. 

De totale groep van 0 tot 4 jaar wordt verdeeld over de lokalen in het gebouw, waarbij ingedeeld wordt op leeftijd.Er zijn twee babygroepen van 0-18 maanden, twee dreumes groepen van 18 maanden tot ongeveer 3 jaar en een peutergroep tussen de 3 tot 4 jaar. Wij werken ook met het programma Uk&Puk zoals beschreven in het pedagogisch werkplan.

In de babygroep worden kinderen opgevangen tot 18 maanden (de overgang naar de dreumesgroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing). De kinderen slapen in een aangrenzende aparte slaapruimte die ingedeeld is in twee gedeelten. Ieder kind heeft zijn eigen bedje. De groep is ingericht voor kinderen in deze leeftijd. Er zijn onder andere boxen, wipstoeltjes voor de jongste baby’s en in een gedeelte van de groep ligt er tapijt waar de baby’s heerlijk op kunnen kruipen. Daarnaast is er speelmateriaal voor alle kinderen tussen 0 en 18 maanden. Zo is er bijvoorbeeld een spiegel om jezelf te ontdekken en een speeltunnel waaraan je kan optrekken om te leren lopen.

In de dreumesgroep worden kinderen opgevangen van 1 1⁄2 tot ongeveer 2 1⁄2 jaar (de overgang naar de peutergroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing). Dreumesen zijn volop bezig met motorisch ontwikkelingen: de dreumesleeftijd is een leeftijd van vallen en opstaan. U kunt zien dat onze ruimtes hierop afgestemd en uitgerust zijn. De speelruimtes van de dreumesgroepen hebben een legere oppervlakte met een op de leeftijd afgestemd inventaris waarin uw dreumes de omgeving naar hartenlust op een veilige manier kan verkennen. De hal aansluitend aan de groep wordt gebruikt als extra ruimte om kinderen in kleine groepjes te laten spelen. De kinderen rusten op de groep op een stretchbedje volgens het dagritme (tussen 13 en 15 uur).

De peutergroep grenst direct tegen de dreumesgroep. In de peutergroep worden de kindjes opgevangen van ongeveer 2 1⁄2 tot 4 jaar. De peutergroep biedt verschillende activiteiten die afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelingsgebieden. In deze ruimten zijn er meer hoekjes gecreëerd, bijvoorbeeld een poppenhoek en een bouw hoek, waar de kinderen in kunnen spelen. Het speelgoed dat aanwezig is, is afgestemd op de leeftijdsfase en is gericht op verschillende gebieden van de ontwikkeling van kinderen. Er wordt bijvoorbeeld niet met hoge tafels en banken gewerkt, maar met een soort podium, zodat de leidsters hoog zitten en de kinderen op een eigen stoeltje aan tafel kunnen. Zij leren dan bijvoorbeeld netjes te gaan zitten en het stoeltje aan te schuiven, ook kunnen zij zelfstandig van en aan tafel gaan. De jongste peuters, die nog behoefte hebben aan rusten doen dat volgens het dagritme bij de dreumesen op de stretchers. De oudste peuters die niet meer slapen tussen de middag ondernemen een activiteit.

Iedere groep beschikt over een eigen kleine afgesloten buitenruimte die direct grenst aan de groep. De eigen kleine buitenruimten grenzen weer direct aan de grote tuin. In deze tuin spelen de kinderen elke dag buiten. In de toekomst wordt deze tuin omgetoverd tot een spannende natuur-ontdektuin.

Locatiegegevens

Rodezand 27
3011 AM Rotterdam-Centrum

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur geopend

Eva Hense
E-mail: eva@dedroomplaats.nl
Telefoonnummer: 085 – 111 92 05
WhatsApp: 085 – 111 92 05

Het pedagogisch werkplan van de kinderopvang locatie in Rotterdam-Centrum is te downloaden

Ons algemene beleid kan je ook downloaden

Landelijk Registratienummer Kinderopvang: 328120236

Laatste Inspectierapport van de GGD

Neem een kijkje bij ons binnen

Routebeschrijving

Ratna M
Lees verder
Mooie en centrale locatie, veel plek om buiten te spelen en in de grote serre/vide. Lieve en professionele leidsters. Er komt af en toe een dansjuf. De leidsters zijn continu goed geweest , @ Cies Sebahat Claudia Conchita Ninita Ilona Djamara en alle andere leidsters, jullie zijn top!
Marieke D
Lees verder
Fijn KDV met erg lieve en betrokken leidsters. Doen leuke activiteiten met de kinderen en zelfs met de allerkleinsten. Ik laat mijn (baby)dochter hier met een gerust hart achter!
Ronin B
Lees verder
Mijn zoontje komt graag op heppie. Hij vindt het erg leuk om met de andere kindjes te spelen. De tuin is 1 van zijn favoriete plekken om te spelen.
Shula F
Lees verder
Het is een fijne veilige plek voor kinderen. Ze hebben veel persoonlijke aandacht en een Flexibele instelling. En ik heb thuis een kind die wou dat het thuis net zo is als op de bso. Dit zegt genoeg!
Pascal B
Lees verder
Wij hebben heel bewust voor Kiekeboe gekozen. Enerzijds vanwege de onbegrensde flexibiliteit. Anderzijds ook vanwege de ligging aan de rand van de stad met de natuur om de hoek in combinatie met de goed doordachte methodes voor de allerjongsten tot en met de peuters. Daarbij nog zeer vriendelijk personeel. Voor ons echt een schot in de roos!
Previous
Next
Open chat
Heb je een vraag?
Hi,

Kan ik je helpen?