fbpx

Kiekeboe

OVER ONs kinderdagverblijf

Onze kinderdagverblijf locatie Kiekeboe in Rotterdam-Overschie heeft 2 babygroepen, een dreumesgroep en een peutergroep.

In de babygroepen worden kinderen opgevangen tot ongeveer 20 maanden. Er kunnen maximaal 12 kinderen per dag per groep worden opgevangen. De kinderen slapen in een aparte slaapruimte. Ieder kind heeft zijn eigen bedje. De groep is ingericht voor kinderen in deze leeftijd. Er is onder andere een box, wipstoeltjes voor de jongste baby’s en in een gedeelte van de groep ligt er tapijt waar de baby’s heerlijk op kunnen kruipen. Daarnaast is er speelmateriaal voor alle kinderen tussen 0 en 24 maanden. Zo is er bijvoorbeeld een spiegel om jezelf te ontdekken en een speeltunnel waaraan je kan optrekken om te leren lopen.

In de dreumesgroep worden kinderen opgevangen van ongeveer 20 maanden tot ongeveer 36 maanden (de overgang naar de peutergroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing). Deze groep is geschikt voor maximaal 14 kindjes.

Dreumesen zijn volop bezig met motorisch ontwikkelingen: de dreumesleeftijd is een leeftijd van vallen en opstaan. U kunt zien dat onze ruimtes hierop afgestemd en uitgerust zijn. De speelruimtes van de dreumesgroepen hebben een legere oppervlakte met een op de leeftijd afgestemd inventaris waarin uw dreumes de omgeving naar hartenlust op een veilige manier kan verkennen. De kinderen rusten op de groep op een stretchbedje volgens het dagritme (tussen 13 en 15 uur).

In de peuter groep worden kinderen opgevangen van ongeveer 2,5 tot 4 jaar (de overgang naar de peutergroep is afhankelijk van de ontwikkeling van uw kindje en de mogelijkheid van doorplaatsing).

Voor de peuters worden verschillende activiteiten aangeboden die afgestemd zijn op de verschillende ontwikkelingsgebieden. In de ruimte zijn er meerdere hoekjes gecreëerd, bijvoorbeeld een poppenhoek en een bouw hoek, waar de kinderen in kunnen spelen. Het speelgoed dat aanwezig is, is afgestemd op de leeftijdsfase en is gericht op verschillende gebieden van de ontwikkeling van kinderen. De jongste peuters, die nog behoefte hebben aan rusten doen dat volgens het dagritme bij de dreumesen op de stretchers. De oudste peuters die niet meer slapen tussen de middag ondernemen een activiteit. Aan de peuterruimte hebben wij nog een ruimte met open keuken die fantastisch dient als ruimte voor bijvoorbeeld 3+ kindjes om gerichte activiteiten mee te doen. Ook de kinderen die wakker blijven ’s middags zullen van deze ruimte gebruik maken.

Locatiegegevens

Overschiese Kleiweg 555, 3045 PR Rotterdam

Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 07.00 tot 19.00 uur geopend

Shanice Troenapowiro
E-mail: shanice@dedroomplaats.nl

Lillian van Ophemert
E-mail: lilian@dedroomplaats.nl

Neem een kijkje bij ons binnen

Routebeschrijving

Ratna M
Lees verder
Mooie en centrale locatie, veel plek om buiten te spelen en in de grote serre/vide. Lieve en professionele leidsters. Er komt af en toe een dansjuf. De leidsters zijn continu goed geweest , @ Cies Sebahat Claudia Conchita Ninita Ilona Djamara en alle andere leidsters, jullie zijn top!
Marieke D
Lees verder
Fijn KDV met erg lieve en betrokken leidsters. Doen leuke activiteiten met de kinderen en zelfs met de allerkleinsten. Ik laat mijn (baby)dochter hier met een gerust hart achter!
Ronin B
Lees verder
Mijn zoontje komt graag op heppie. Hij vindt het erg leuk om met de andere kindjes te spelen. De tuin is 1 van zijn favoriete plekken om te spelen.
Shula F
Lees verder
Het is een fijne veilige plek voor kinderen. Ze hebben veel persoonlijke aandacht en een Flexibele instelling. En ik heb thuis een kind die wou dat het thuis net zo is als op de bso. Dit zegt genoeg!
Pascal B
Lees verder
Wij hebben heel bewust voor Kiekeboe gekozen. Enerzijds vanwege de onbegrensde flexibiliteit. Anderzijds ook vanwege de ligging aan de rand van de stad met de natuur om de hoek in combinatie met de goed doordachte methodes voor de allerjongsten tot en met de peuters. Daarbij nog zeer vriendelijk personeel. Voor ons echt een schot in de roos!
Previous
Next
Open chat
Heb je een vraag?
Hi,

Kan ik je helpen?